Jukka Kaleva 287

– 65 vuotta syntyperäistä tamperelaisuutta
– ekonomi, DI
– yrittäjä
– naimisissa, aikuiset lapset
– kokemusta asumisesta Koipparissa, Tammelassa
    ja ”ulkomailla” Teiskossa

Olen työurani aikana toiminut kone-, sähkötekniikka- ja elektroniikkateollisuudessa, niin palkattuna kuin yrittäjänäkin. Kokemusta tuotekehityksestä, tuotannosta kuin myös taloushallinnosta.

Omana aikanani olen kokenut Tampereen muuttumisen”Manchesterista” nykyisenlaiseksi hyvin toisenlaisen elinkeinorakenteen omaavaksi kaupungiksi. Muutos oli suhteellisen nopea, mutta siitäkin selvittiin hämmästyttävän hyvin. Aiempina aikoina tehty pitäjänteinen työ 
korkeakoulujen hankkimiseksi Tampereelle on monessakin mielessä pelastunut tilanteen. Tällä koulutus- ja oppilaitospainotteisella linjalla on syytä jatkaa ja sitä vahvistaa. Sivistyksellä on itseisarvonsa, mutta koulutus ja tutkimus tuo meille myös paljon kaivattua kilpailukykyä. Henkinen pääoma on investoinnin arvoinen. 

Lasten ja nuorten koulunkäyntiin on kiinnitettävä aiempaa enemmän huomiota. Lasten oppimista on tuettava jo varhaisessa vaiheessa. Pienikin tuki voi kääntää vastoinkäymiset voitoksi. Myöhemmissä vaiheissa väärille raiteille lähtenyttä kehitys on vaikea muuttaa.

Tarkemmin näkemyksiäni näistä ja muistakin asioista löydät kotisivultani www.jukkakaleva.fi ja vaalikoneista, joihin linkki sivultani.

Facebook

Kotisivu

Instagram